Для студентів коледжу діє 2 гуртожитки, що дозволяє забезпечити всіх іногородніх студентів, які потребують житло. Для поселення в гуртожиток першокурсникам необхідно під час подання оригіналів зробити відповідну помітку в заяві про необхідність надання місця у гуртожитку.
Поселення та проживання у гуртожитку здійснюється згідно «Положення про студентський гуртожиток Вінницького транспортного коледжу». Матеріально-технічна база гуртожитків відповідає діючим нормативним актам щодо забезпечення належних побутових умов проживання навчання та відпочинку. Житлові кімнати знаходяться у доброму стані та укомплектовані необхідними меблями. У кожному гуртожитку, залежно від кількості мешканців, виділено та обладнано достатню кількість приміщень санітарно-гігієнічного користування (кімнати для вмивання, кімнати гігієни, кімнати для сушіння одягу, туалети, душеві, пральні)та побутового призначення (кімната відпочинку, камера схову).
Студентські ради гуртожитків коледжу створені для надання допомоги адміністрації в організації виховної, культурно масової, санітарно-гігієнічної роботи і поліпшення житлово-побутових умов студентів.

Згідно із планом роботи студентська рада, спільно із вихователями, організовує та проводить ряд цікавих та пізнавальних заходів. Серед яких традиційними вже стали «День першокурсника», «День іменинника», «Андріївські вечорниці», «Фестиваль борщу».

Також студентам організовують зустрічі з цікавими людьми,  працівниками правоохоронних органів, тренінги, круглі столи. Кожного року у гуртожитках проводяться конкурси на Кращу кімнату гуртожитку.

Переможці конкурсу нагороджуються цінними призами.Вихователі організовують екскурсії до музеїв м. Вінниця.

Поряд із вихователями гуртожитку, щоденно гуртожитки відвідують завідувачі відділень, наставники груп, які проводять виховну роботу та контролюють санітарно-побутові умови проживання й відпочинку студентів.